Vector.png

Gyakran

Ismételt

Kérdések

Group 821.png

Hol tudok bejelentkezni koronavírus tesztelésre?


Időpontfoglaláshoz kattints a www.tesztallomas.hu oldalon a Regisztráció gombra.
Milyen adatokat kell megadnom a regisztráció során?


A helyszíni koronavírus tesztelést megelőzően a következő adatokat kell kötelezően megadnod, hogy online regisztrációd sikeres legyen: - Név - E-mail cím - Értesítési telefonszám - Személyi igazolvány száma - Születési dátum - Tartózkodási lakcíme
Hogyan tudok fizetni az otthoni koronavírus tesztelésért?


A fizetés a regisztrációkor online történik.
Honnan tudom, hogy sikeres volt a regisztrációm?


Az időpontfoglalás és a fizetés kiválasztása után automatikusan egy visszaigazoló üzenetet kapsz a korábban regisztrált e-mail címére, amiben tájékoztatunk a további tudnivalókról. Kérjük a visszaigazoló e-mailt ne töröld.
Mennyi idő múlva kapom meg az eredményt, van lehetőség expressz szolgáltatásra?


Ha expressz szolgáltatásra tartasz igényt, akkor az esti órákban, normál eredményküldés esetén 24 órán belül küldjük az eredményt az általad megadott email címre. Amennyiben pozitív lett a teszt eredménye: - Kérjük vonulj karanténba, és várja amíg a járványügyi hivatal felveszi veled a kapcsolatot! - A karantén a veled egy háztartásban élő személyekre is vonatkozik. - További információt a teendőkkel kapcsolatban a www.koronavirus.gov.hu oldalon olvashatsz!
Mennyibe kerül az otthoni PCR-teszt? Vannak más, rejtett költségek?


A PCR teszt ára 19 500 forintba kerül, ehhez jön a kiszállási díj, ami címenként 8 000 Ft. Tehát ha egy helyszínen többen szeretnétek tesztelni, ezt az összeget csak egyszer kell majd kifizetnetek. Amennyiben expressz eredményküldésre tartasz igényt, vagyis hogy még aznap megérkezzen a teszteredményed, a sürgősségi felár 4 000 Ft. Ha normál eredményküldésre tartasz igényt, akkor már költséged nincs.
Mit a teendő ha módosítani vagy törölni szeretném az időpontomat?


lorem ipsum....
Milyen mintavételi eljárást alkalmaz a TesztOtthon.hu?


A levett mintákat a TesztOtthon.hu megbízásából egy mikrobiológiai laboratóriumban vizsgálják, validált ún. PCR technológiával. Jelenlegi tudásunk szerint ez a koronavírus fertőzöttséget legpontosabban azonosító mintavételi eljárás, amelyet a WHO is első helyen ajánl az elérhető vizsgálati módszerek közül.
Elfogadják-e a vizsgálati eredményt határátlépésnél?


A vizsgálati eredményeket orvosi lelet formájában kapod meg amely hivatalos pecsét és aláírás nélkül is, amelyet ismereteink szerint a külföldi határőrizeti szervek is elfogadnak. Eddig nincs tudomásunk olyan esetről, hogy a Tesztállomás.hu megbízásából kiállított orvosi lelet elfogadásával bármilyen gond merült volna fel. A fogadó ország szabályozásairól kérlek érdeklődj az adott ország hatóságainál.
A mintavétel után gyorsteszttel vizsgálják a levett mintát?


Nem. A minták egy mikrobiológiai laboratóriumban vizsgálják, ún. PCR technológiával, ami jelenlegi tudásunk szerint a koronavírus fertőzöttséget legpontosabban azonosító mintavételi eljárás, amelyet a WHO is első helyen ajánl az elérhető vizsgálati módszerek közül.
Milyen feltételei vannak a mintavételnek?


Nagyon fontos, hogy a mintavételt legalább 4-12 órával megelőző időszakban tilos enni, inni, dohányozni, fogat mosni vagy más szájápolást végezni. Ugyanebben az időszakban ne használj szájspray-t vagy orcseppet sem.
Mit mutat ki a PCR teszt?


A PCR teszt jelenleg a legbiztosabb módja az aktuális fertőzöttség kimutatásának. Arra fogsz választ kapni, hogy a teszt időpontjában koronavírusos vagy-e. Arról, hogy átestél-e már a betegségen, nem ad választ. Ha utazni szeretnél, és hivatalos teszteredményre van szükséged, vagy karantén alól szeretnél felszabadulni, ez az egyetlen teszttípus, amit elfogadnak a magyar hatóságok.
Hivatalos eredményt kapok majd? Hol értékelik ki a teszteket?


Igen. Egy akkreditált laboratórium, a Neumann Labs végzi el a minták kiértékelését, akiket megtalálsz a hivatalos NNK listán is. Az eredményekről a labornak jelentési kötelezettsége van az NNK felé, ezért bekerülnek az országos statisztikába is. Ez a teszt alkalmas utazáshoz, hazatérve pedig, hogy karantén alóli felmentést igényelhess. A lelet a Neumann Labs oldaláról az eredmény elkészülte után letölthető magyar és angol nyelven is.
Kik fognak mintát venni?


Szakképzett klinikai dolgozóink, akik az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) által előírt teljes védőfelszerelésben (védőköpeny, maszk, védősapka, védőszemüveg) végzik a mintavételeket a Tesztállomásokon.
Hétvégén is kiküldik az eredményeket?


Az eredmények vállalt határidőben történő kiküldését nem befolyásolják a hétvégi napok.
Elfelejtettem, hogy nem szabad enni 4 órával a teszt előtt. Most mi legyen?


Az étkezés 4 órával a teszt előtt nem rontja el 100%-osan a teszteredményt, de a sikeres eredmény esélyeit csökkenti, és van esély arra, hogy vissza kell jönni egy ismétlő tesztre.
Gyermekek tesztelésére van lehetőség?


Igen. A klinikai személyzetünk gyermeknek is le tudja venni a mintát. Ebben az esetben a szülő tölti ki az adatvédelmi nyilatkozatot.
Mi a tesztelés menete, mire számítsak?


1. Munkatársunk a tesztelés reggelén jelezni fogja, mikor ér pontosan az otthonodhoz! 2. Odaadod a regisztrációkor kitöltött űrlapot munkatársunknak és egyeztetjük a személyes adataidat. 4. Klinikai munkatársunk mintát fog venni az orr és torok garatnyálkahártyádról egy pálcika segítségével - itt lehet számítani egy kis kellemetlen érzésre. De rövid ideig tart, és kész is vagy! 5. Az eredményt délelőtti minták esetén este, délutáni minták esetén másnap küldjük az általad megadott email címre. Ha nem kapod meg az eredményt, nyugodtan írj az ügyfélszolgálatunkra! » [email protected]
Áfás számlát szeretnék kérni, hogy jelezzem?


Az állomáson tudod jelezni úgy, hogy felírod a cégadatokat a kinyomtatott nyilatkozatra (cégnév, adószám, székhely), valamint a regisztrációkor a rendszerben is van lehetőség az áfás számla adatok beírására.
Mi történik, ha pozitív a tesztem?


Jelentési kötelezettségünk van az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) felé az általunk végzett tesztek pozitív eredményéről, így minden pozitív eset automatikusan továbbítódik nekik. A további teendőket ők fogják elküldeni. Addig is, értesítsd a háziorvosodat és beszéljetek a lehetséges tennivalókról. Kérjük, hogy a következő negatív tesztig ne hagyd el a lakhelyedet.
Mi a karantén menete, mikor hagyhatom el a karantént?


A hatósági karanténnal kapcsolatos kérdésekben az illetékes hatóság, azaz a lakóhely szerinti kormányhivatal járványügyi osztálya tud majd felvilágosítást nyújtani a pozitív teszteredmény után. Addig is kérjük, hogy a következő negatív tesztig ne hagyd el a lakhelyedet.
Nem tudom kinyomtatni a nyilatkozatot, mitévő legyek?


Van a kollégáinknál nyomtatott nyilatkozat, de jelentősen gyorsítja a tesztelés folyamatát, hogyha rögtön oda tudjátok adni a kinyomtatott nyilatkozatot.
Egyéb kérdésem van, hol tudom ezt jelezni?


Ügyfélszolgálatunk minden nap várja a kérdéseket emailben hosszabbított rendelkezésre állással. Ha bármivel kapcsolatban bizonytalan vagy, írj nekünk!
A vizsgálatot el tudom számolni az Egészségpénztáramnál?


Jelenleg nem állunk külön szerződésben egészségpénztárakkal, azonban a kiállítandó számlára szükség esetén fel tudjuk vezetni az egészségpénztári azonosítót és a vizsgálat tárgyát (PCR vizsgálat). Azonban ezt megelőzően mindenképpen egyeztess ez ügyben Egészségpénztároddal, hogy az ily módon kiállított számlát befogadják-e és jóváírják-e.
Nem tudok továbblépni a regisztrációs felületen, mi a teendő?


Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy próbáld meg a regisztrációt egy másik eszközzel és/vagy internetes böngészőn keresztül is. Ha ennek ellenére sem működik, használj egy másik e-mail címet. Kövesd a regisztráció alábbi lépéseit, melyek segítségével könnyedén végig tudsz menni a regisztrációs folyamaton: 1. A www.tesztallomas.hu oldalon kattints a jobb felső sarokban lévő Regisztráció gombra. 2. Első lépésként ki tudod választani a Helyszínt, valamint meg kell adnod a Személyek számát és annak az autónak a rendszámát, amellyel autós tesztállomásunkra érkezni fogsz. 3. A Tovább gombra kattintva a következő lépés a Személyes adatok megadása. Fontos, hogy itt minden adatot tölts ki, mert amíg ez nem történik meg, addig nem tudsz továbblépni. A személyes adatokon felül itt lehet kiválasztani a Vizsgálat típusát is. 4. A Tovább gombra kattintva a következő lépés egy Covid kockázat felmérő kérdőív kitöltése. Fontos, hogy mind a 10 kérdésre jelölj be egy Igen vagy Nem választ. 5. A Tovább gombra kattintva egy, a Regisztráció és a Résztvevők adatait összesítő oldal jelenik meg ellenőrzésre. 6. A Tovább gombra kattintva tudod kiválasztani a Neked megfelelő napot. Csak a zölddel színezett napokon vannak szabad, foglalható időpontjaink. A napra kattintva megjelennek a még foglalható szabad időpontjaink. Kattints a Neked megfelelő időpontra (óra és perc). A kiválasztást követően a kiválasztott időpont háttere zöldről kékre változik. Az időpont kiválasztását követően ki kell pipálnod a 'Nem vagyok robot' ellenőrző négyzetet. Ezt követően válik aktívvá a 'Beküldés' gomb, mellyel véglegesítheted a foglalásodat. 7. A sikeres regisztrációról a megadott e-mail címre egy visszaigazoló e-mailt küldünk ki a foglalás részleteivel és néhány további fontos tudnivalóval, információval.