Gyakran

Ismételt

Kérdések

Hol tudok bejelentkezni koronavírus tesztelésre?


Időpontfoglaláshoz látogasson el a www.regisztracio.tesztallomas.hu weboldalra.
Milyen adatokat kell megadnom a regisztráció során?


A helyszíni koronavírus tesztelést megelőzően a következő adatokat kell kötelezően megadnia, hogy online regisztrációja sikeres legyen: - A teszteléshez használt autó rendszáma - Az Ön neve - Az Ön e-mail címe - Az Ön értesítési telefonszáma - Az Ön személyi igazolvány száma - Az Ön születési dátuma - Az Ön tartózkodási lakcíme
Miért indokolt a kérdőív kitöltése az online regisztrációkor?


A koronavírus tesztelést megelőzően javasoljuk az online kérdőív kitöltését, ezzel segítve a magyar orvosok és virulógusok munkáját az újtípusú koronavírus működésének megismerése érdekében.
Hogyan adhatok hozzá új személyt/személyeket a már regisztrált gépjárműhöz?


Személyes adatai regisztrációja után lehetősége nyílik újabb személyeket regisztrálni, akik az Önnel megegyező személygépjárművel érkeznek majd a helyszínre. Egy gépjárműben maximum 5 ember utazhat, így maximum további 4 személy regisztrálására van lehetősége. A kérdőív felülete után lehetősége nyílik újabb személyeket regisztrálni a következő adatokkal: - Az utas neve - Az utas születési dátuma - Az utas személyi igazolvány száma - Az utas tartózkodási lakcíme - Az utas e-mail címe (amennyiben más értesítési e-mail címet szeretne megadni) - Az utas telefonszáma (amennyiben más értesítési telefonszámot szeretne megadni) Családok esetében javasoljuk egy kiértesítési telefonszám és e-mail cím megadását, így a családfő azonnal értesülhet az egy háztartásban élő személyek koronavírus teszt eredményéről.
Hogyan tudok fizetni az autós koronavírus tesztelésért?


Két fizetési mód áll rendelkezésre a páciensek számára: 1. Online fizetés regisztrációkor 2. Helyszíni fizetés megérkezéskor Jelenleg csak helyszíni fizetés érhető el, hamarosan az online fizetés is aktivvá váilk!
Honnan tudom, hogy sikeres volt a regisztrációm?


Az időpontfoglalás és a fizetés kiválasztása után automatikusan egy visszaigazoló üzenetet kap a korábban regisztrált e-mail címére, amiben tájékoztatjuk a koronavírus teszt helyszínéről, idejéről, és a további tudnivalókról. Kérjük a visszaigazoló e-mailt ne töröljék a tesztállomásba való belépés érdekében!
Mikor és hogyan kapom meg a koronavírus teszt eredményét?


A nukleinsav alapú teszt, amely az Ön garatnyálkahártyából levett mintán keresztül vizsgálja meg a koronavírus jelenlétét a szervezetében, 72 órán belül kerül kiküldésre az Ön által regisztrált e-mail címre. Amennyiben expressz szolgáltatást vesz igénybe, a teszt eredménye másnap nap végéig kerül kiküdésre. Amennyiben pozitív lett a teszt eredménye: - Kérjük vonuljon karanténba, és várja amíg a járványügyi hivatal felveszi Önnel a kapcsolatot! - A karantén az Önnel egy háztartásban élő személyekre is vonatkozik. - További információt a teendőkkel kapcsolatban a www.koronavirus.gov.hu oldalon olvashat!
Mennyibe kerül az áthajtásos koronavírus teszt?


Az autóban mintavételező személyek két lehetőség közül választhatnak: - Normál vizsgálat (a teszt eredménye 72 órán belül kerül kiküldésre a megadott e-mail címre) – 24 980 Ft - Elsőbbségi vizsgálat (a teszt eredménye másnap kerül kiküldésre a megadott e-mail címre) – 32 000 Ft XI. kerületi lakosoknak a Bikás Park tesztállomáson az Elsőbségi vizsgálat ára 30 000 HUF, kérem a kedvezény igénybevételéhez mutassák fel lakcímkártyájukat.
Milyen járművel érkezhetek a helyszínre?


A koronavírus tesztállomásra javasoljuk a személygépjármű, vagy minibusz igényvevételét, minden más járművel - így például motorkerékpárral és a minibusznál nagyobb gépjárművel - való érkezés tilos a tesztállomáson. Egy gépjárműben maximum 5 személy tartózkodhat.
Mit a teendő ha módosítani vagy törölni szeretném az időpontomat?


Amennyiben törölni szeretné időpontját, kérjük írjon az [email protected] e-mail címre. Ha módosítani szeretne, kérem a megfelelő adatokkal foglaljon egy új időpontot. Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy már lefoglalt időpont törlése esetén az online kifizetett tesztek árának visszatérítése nem lehetséges.
Mi a teendő, ha módosítani szeretném a teszt csomagot a regisztráció után?


Regisztráció után kollégáink nem módosíthatják az Ön által kiválasztott mintavételi csomagot, ezért javasoljuk, hogy foglaljon újra időpontot a helyes adatokkal, és írjon kollégáinknak üzenetet az [email protected] címre, hogy a korábbi foglalását törölni tudjuk!
Milyen mintavételi eljárást alkalmaz a Tesztállomás.hu?


A levett mintákat a Tesztállomás.hu megbízásából egy mikrobiológiai laboratóriumban vizsgálják, validált ún. PCR technológiával. Jelenlegi tudásunk szerint ez a koronavírus fertőzöttséget legpontosabban azonosító mintavételi eljárás, amelyet a WHO is első helyen ajánl az elérhető vizsgálati módszerek közül.
Elfogadják-e a vizsgálati eredményt határátlépésnél?


A vizsgálati eredményeket aláírt és lepecsételt orvosi lelet formájában kapják meg, egy szintén lepecsételt és aláírt angol nyelvű kivonattal, amelyet ismereteink szerint a külföldi határőrizeti szervek is elfogadnak. Eddig nincs tudomásunk olyan esetről, hogy a Tesztállomás.hu megbízásából kiállított orvosi lelet elfogadásával bármilyen gond merült volna fel.
Az áthajtásos mintavétel után gyorsteszttel vizsgálják a levett mintát?


Nem. A minták egy mikrobiológiai laboratóriumban vizsgálják, ún. PCR technológiával, ami jelenlegi tudásunk szerint a koronavírus fertőzöttséget legpontosabban azonosító mintavételi eljárás, amelyet a WHO is első helyen ajánl az elérhető vizsgálati módszerek közül.
Milyen feltételei vannak a mintavételnek?


Nagyon fontos, hogy a mintavételt legalább 4-12 órával megelőző időszakban tilos enni, inni, dohányozni, fogat mosni vagy más szájápolást végezni.
Biztonságos-e az áthajtásos eljárás során végzett önmintavétel?


Az eljárás kifejezetten biztonságos, hiszen az autóban végzett mintavétel során a cseppfertőzés és más fertőzési formák esélye sokkal kisebb, mintha a mintát egészségügyi intézményben vennék le. A vizsgálat validálása során a laboratórium munkatársai megállapították, hogy a garatból történőmintavétel biztonságosan elvégezhető egy laikus számára is.
El lehet-e rontani el az önmintavételt?


A mintavétel elrontása általában nem vezet téves negatív eredményre. A vizsgálat validálása során a laboratórium munkatársai megállapították, hogy a garatból történőmintavételt egy laikus is el tudja végezni megfelelő minőségben. A vizsgálati eljárást úgy alakították ki, hogy ha mintavétel során elkövetett hibák vagy más okokból a mintában nem szerepel értékelhető mennyiségű minta, ezt a vizsgálat részét képező belső kontroll kimutatja. A nem megfelelő mintavételezést így ki lehet szűrni, amit azonnal jelzünk az ügyfél felé.

Vigyázzunk egymásra!

Kövesse fokozott figyelemmel a helyszíni utasításokat, maradjon mindvégig autójában, és csak a személyzet utasítására húzza le autója ablakát!
  • Tesztállomás Facebook