Gyakran

Ismételt

Kérdések

Hol tudok bejelentkezni koronavírus tesztelésre?


Időpontfoglaláshoz kattints a www.regisztracio.tesztallomas.hu weboldalra.
Milyen adatokat kell megadnom a regisztráció során?


A helyszíni koronavírus tesztelést megelőzően a következő adatokat kell kötelezően megadnod, hogy online regisztrációd sikeres legyen: - A teszteléshez használt autó rendszáma - Név - E-mail cím - Értesítési telefonszám - Személyi igazolvány száma - Születési dátum - Tartózkodási lakcíme
Hogyan adhatok hozzá új személyt/személyeket a már regisztrált gépjárműhöz?


Személyes adataid regisztrációja közben lehetőséged nyílik újabb személyeket regisztrálni, akik a tiéddel megegyező személygépjárművel érkeznek majd a helyszínre. Egy gépjárműben maximum 5 ember utazhat, így maximum további 4 személy regisztrálására van lehetőséged. A kérdőív felülete után lehetőséged nyílik újabb személyeket regisztrálni a következő adatokkal: - Az utas neve - Az utas születési dátuma - Az utas személyi igazolvány száma - Az utas tartózkodási lakcíme - Az utas e-mail címe (amennyiben más értesítési e-mail címet szeretne megadni) - Az utas telefonszáma (amennyiben más értesítési telefonszámot szeretne megadni) Családok esetében javasoljuk egy kiértesítési telefonszám és e-mail cím megadását, így a családfő azonnal értesülhet az egy háztartásban élő személyek koronavírus teszt eredményéről. Amennyiben már lezárt és visszaigazolt regisztrációhoz szeretnél új személyt hozzáadni, úgy kérlek az új személy is regisztráljon ugyanazzal a rendszámmal, majd érkezzetek valamelyik visszaigazolt időpontra együtt egy autóban.
Hogyan tudok fizetni az autós koronavírus tesztelésért?


A fizetés bankkártya terminálon keresztül, érintésmentesen zajlik a helyszínen, a tesztállomásokon.
Honnan tudom, hogy sikeres volt a regisztrációm?


Az időpontfoglalás és a fizetés kiválasztása után automatikusan egy visszaigazoló üzenetet kapsz a korábban regisztrált e-mail címére, amiben tájékoztatunk a koronavírus teszt helyszínéről, idejéről, és a további tudnivalókról. Kérjük a visszaigazoló e-mailt ne töröld a tesztállomásba való belépés érdekében!
Mennyi idő múlva kapom meg az eredményt, van lehetőség expressz szolgáltatásra?


A tesztek eredményét legkésőbb 72 órán belül elküldjük az általad megadott email címre, de ez a gyakorlatban hamarabb is meg szokott érkezni, általában másnap estig. Expressz szolgáltatásra nincs lehetőség. Amennyiben pozitív lett a teszt eredménye: - Kérjük vonulj karanténba, és várja amíg a járványügyi hivatal felveszi veled a kapcsolatot! - A karantén a veled egy háztartásban élő személyekre is vonatkozik. - További információt a teendőkkel kapcsolatban a www.koronavirus.gov.hu oldalon olvashatsz!
Mennyibe kerül az áthajtásos PCR-teszt? Vannak más, rejtett költségek?


Minden Tesztállomásunkon 19 500 forintos áron tudod elvégezni a PCR tesztet, ami magába foglalja a mintavételt és az eredmény kiértékelését, elküldését is. Nincsenek rejtett költségek.
Milyen járművel érkezhetek a helyszínre?


A koronavírus tesztállomásra javasoljuk a személygépjármű, vagy minibusz igényvevételét, minden más járművel - így például motorkerékpárral és a minibusznál nagyobb gépjárművel - való érkezés tilos a tesztállomáson. Egy gépjárműben maximum 5 személy tartózkodhat.
Mit a teendő ha módosítani vagy törölni szeretném az időpontomat?


Amennyiben törölni szeretnéd időpontodat, kérjük írj az [email protected] e-mail címre. Ha módosítani szeretnél, a megfelelő adatokkal foglalj egy új időpontot. Szeretnénk felhívni figyelmedet, hogy már lefoglalt időpont törlése esetén az online kifizetett tesztek árának visszatérítése nem lehetséges.
Milyen mintavételi eljárást alkalmaz a Tesztállomás.hu?


A levett mintákat a Tesztállomás.hu megbízásából egy mikrobiológiai laboratóriumban vizsgálják, validált ún. PCR technológiával. Jelenlegi tudásunk szerint ez a koronavírus fertőzöttséget legpontosabban azonosító mintavételi eljárás, amelyet a WHO is első helyen ajánl az elérhető vizsgálati módszerek közül.
Elfogadják-e a vizsgálati eredményt határátlépésnél?


A vizsgálati eredményeket aláírt és lepecsételt orvosi lelet formájában kapod meg, egy szintén lepecsételt és aláírt angol nyelvű kivonattal, amelyet ismereteink szerint a külföldi határőrizeti szervek is elfogadnak. Eddig nincs tudomásunk olyan esetről, hogy a Tesztállomás.hu megbízásából kiállított orvosi lelet elfogadásával bármilyen gond merült volna fel.
Az áthajtásos mintavétel után gyorsteszttel vizsgálják a levett mintát?


Nem. A minták egy mikrobiológiai laboratóriumban vizsgálják, ún. PCR technológiával, ami jelenlegi tudásunk szerint a koronavírus fertőzöttséget legpontosabban azonosító mintavételi eljárás, amelyet a WHO is első helyen ajánl az elérhető vizsgálati módszerek közül.
Milyen feltételei vannak a mintavételnek?


Nagyon fontos, hogy a mintavételt legalább 4-12 órával megelőző időszakban tilos enni, inni, dohányozni, fogat mosni vagy más szájápolást végezni. Ugyanebben az időszakban ne használj szájspray-t vagy orcseppet sem.
Mit mutat ki a PCR teszt?


A PCR teszt jelenleg a legbiztosabb módja az aktuális fertőzöttség kimutatásának. Arra fogsz választ kapni, hogy a teszt időpontjában koronavírusos vagy-e. Arról, hogy átestél-e már a betegségen, nem ad választ. Ha utazni szeretnél, és hivatalos teszteredményre van szükséged, vagy karantén alól szeretnél felszabadulni, ez az egyetlen teszttípus, amit elfogadnak a magyar hatóságok.
Hivatalos eredményt kapok majd? Hol értékelik ki a teszteket?


Igen. Egy akkreditált laboratórium, a Neumann Labs végzi el a minták kiértékelését, akiket megtalálsz a hivatalos NNK listán is. Az eredményekről a labornak jelentési kötelezettsége van az NNK felé, ezért bekerülnek az országos statisztikába is. Ez a teszt alkalmas utazáshoz, hazatérve pedig, hogy karantén alóli felmentést igényelhess.
Kik fognak mintát venni?


Szakképzett klinikai dolgozóink, akik az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) által előírt teljes védőfelszerelésben (védőköpeny, maszk, védősapka, védőszemüveg) végzik a mintavételeket a Tesztállomásokon.
Hétvégén is kiküldik az eredményeket?


Igen, a labor a pénteken és szombaton levett mintákat a hétvége folyamán értékeli ki, és küldi ki az eredményt, amint az rendelkezésre áll.
Elfelejtettem, hogy nem szabad enni 4 órával a teszt előtt. Most mi legyen?


Az étkezés 4 órával a teszt előtt nem rontja el 100%-osan a teszteredményt, de a sikeres eredmény esélyeit csökkenti, és van esély arra, hogy vissza kell jönni egy ismétlő tesztre.
Az autóban tartózkodhat-e olyan személy, akit nem tesztelnek (pl: felügyeletre szoruló kisgyerek, vagy gyermeket kísérő felnőtt)?


Igen, tartózkodhat olyan személy a kocsiban, akit nem tesztelnek. Nem kötelező minden, az autóban tartózkodó személyt teszteltetni.
Gyermekek tesztelésére van lehetőség?


Igen. A Tesztállomáson dolgozó klinikai személyzetünk gyermeknek is le tudják venni a mintát. Ebben az esetben a szülő tölti ki az adatvédelmi nyilatkozatot.
Mi a tesztelés menete, mire számítsak?


1. Odagurulsz hozzánk kocsival a kiválasztott helyszínre a kiválasztott időpontban. 2. Munkatársunk jelezni fogja, mikor tekerd le az ablakot! 3. Odaadod a regisztrációkor kitöltött űrlapot munkatársunknak és egyeztetjük a személyes adataidat. 4. Ezután történik az érintésmentes, bankkártyás fizetés. Egy csepp kézfertőtlenítő utána! 5. Munkatársunk mintát fog venni a garatnyálkahártyádról egy pálcika segítségével - itt lehet számítani egy kis kellemetlen érzésre. De rövid ideig tart, és kész is vagy! 6. Az eredményt általában másnap estig, de legkésőbb 72 órán belül küldjük az általad megadott email címre. Ha nem kapod meg az eredményt, nyugodtan írj az ügyfélszolgálatunkra! » [email protected]
Áfás számlát szeretnék kérni, hogy jelezzem?


Az állomáson tudod jelezni úgy, hogy felírod a cégadatokat a kinyomtatott nyilatkozatra (cégnév, adószám, székhely). A számlák kiállítása és e- mailben történő megküldése az adminisztrációs leterheltség miatt 3-4 napot is igénybe vehet.
Mi történik, ha pozitív a tesztem?


Jelentési kötelezettségünk van az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) felé az általunk végzett tesztek pozitív eredményéről, így minden pozitív eset automatikusan továbbítódik nekik. A további teendőket ők fogják elküldeni. Addig is, értesítsd a háziorvosodat és beszéljetek a lehetséges tennivalókról. Kérjük, hogy a következő negatív tesztig ne hagyd el a lakhelyedet.
Mi a karantén menete, mikor hagyhatom el a karantént?


A hatósági karanténnal kapcsolatos kérdésekben az illetékes hatóság, azaz a lakóhely szerinti kormányhivatal járványügyi osztálya tud majd felvilágosítást nyújtani a pozitív teszteredmény után. Addig is kérjük, hogy a következő negatív tesztig ne hagyd el a lakhelyedet.
Nem tudom kinyomtatni a nyilatkozatot, mitévő legyek?


A helyszínen van a kollégáinknál nyomtatott nyilatkozat, de jelentősen gyorsítja a tesztelés folyamatát, hogyha magatokkal hozzátok a kinyomtatott nyilatkozatot.
Egyéb kérdésem van, hol tudom ezt jelezni?


Ügyfélszolgálatunk minden nap várja a kérdéseket emailben hosszabbított rendelkezésre állással. Ha bármivel kapcsolatban bizonytalan vagy, írj nekünk!

Vigyázzunk egymásra!

Kövesse fokozott figyelemmel a helyszíni utasításokat, maradjon mindvégig autójában, és csak a személyzet utasítására húzza le autója ablakát!
Ügyfélszolgálatunk hosszabbított munkarendben várja kérdéseit: [email protected]
  • Tesztállomás Facebook
  • Instagram
174857_másolat.png