Vector.png

Gyakran

Ismételt

Kérdések

Group 821.png

Hol tudok bejelentkezni koronavírus tesztelésre?


Időpontfoglaláshoz kattints a www.tesztallomas.hu oldalon a Regisztráció gombra.
Milyen adatokat kell megadnom a regisztráció során?


A helyszíni koronavírus tesztelést megelőzően a következő adatokat kell kötelezően megadnod, hogy online regisztrációd sikeres legyen: - A teszteléshez használt autó rendszáma - Név - E-mail cím - Értesítési telefonszám - Személyi igazolvány száma - Születési dátum - Tartózkodási lakcíme
Hogyan adhatok hozzá új személyt/személyeket a már regisztrált gépjárműhöz?


Személyes adataid regisztrációja közben lehetőséged nyílik újabb személyeket regisztrálni, akik a tiéddel megegyező személygépjárművel érkeznek majd a helyszínre. Egy gépjárműben maximum 5 ember utazhat, így maximum további 4 személy regisztrálására van lehetőséged. A kérdőív felülete után lehetőséged nyílik újabb személyeket regisztrálni a következő adatokkal: - Az utas neve - Az utas születési dátuma - Az utas személyi igazolvány száma - Az utas tartózkodási lakcíme - Az utas e-mail címe (amennyiben más értesítési e-mail címet szeretne megadni) - Az utas telefonszáma (amennyiben más értesítési telefonszámot szeretne megadni) Családok esetében javasoljuk egy kiértesítési telefonszám és e-mail cím megadását, így a családfő azonnal értesülhet az egy háztartásban élő személyek koronavírus teszt eredményéről. Amennyiben már lezárt és visszaigazolt regisztrációhoz szeretnél új személyt hozzáadni, úgy kérlek az új személy részére is regisztráljatok ugyanazzal a rendszámmal a szóban forgó napra és helyszínre egy időpontot, majd érkezzetek valamelyik visszaigazolt időpontra együtt egy autóban.
Hogyan tudok fizetni az autós koronavírus tesztelésért?


Fizetésre van lehetőség: - online az oldalon, bankkártyával, a regisztráció befejezésekor, a SimplePay rendszerén keresztül (kérlek figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a folyamat, várd meg amíg a Simple visszaigazolja a fizetés sikerességét) - a helyszínen, bankkártya terminálon keresztül, érintésmentesen
Honnan tudom, hogy sikeres volt a regisztrációm?


Az időpontfoglalás és a fizetés kiválasztása után automatikusan egy visszaigazoló üzenetet kapsz a korábban regisztrált e-mail címére, amiben tájékoztatunk a koronavírus teszt helyszínéről, idejéről, és a további tudnivalókról. Kérjük a visszaigazoló e-mailt ne töröld a tesztállomásba való belépés érdekében!
Mennyi idő múlva kapom meg az eredményt, van lehetőség expressz szolgáltatásra?


A levett minták eredményét budapesti mintavétel esetén 24 órán belül, vidéki mintavétel esetén másnap küldjük az általad megadott email címre. Amennyiben pozitív lett a teszt eredménye: - Kérjük vonulj karanténba, és várja amíg a járványügyi hivatal felveszi veled a kapcsolatot! - A karantén a veled egy háztartásban élő személyekre is vonatkozik. - További információt a teendőkkel kapcsolatban a www.koronavirus.gov.hu oldalon olvashatsz!
Mennyibe kerül az áthajtásos PCR-teszt? Vannak más, rejtett költségek?


Minden Tesztállomásunkon 19 500 forintos áron tudod elvégezni a PCR tesztet, ami magába foglalja a mintavételt és az eredmény kiértékelését, elküldését is. Nincsenek rejtett költségek. Csomag árainkért és más teszttípusokért lásd Árak menüpontot.
Milyen járművel érkezhetek a helyszínre?


A koronavírus tesztállomásra javasoljuk a személygépjármű, vagy minibusz igényvevételét, minden más járművel - így például motorkerékpárral és a minibusznál nagyobb gépjárművel - való érkezés tilos a tesztállomáson. Egy gépjárműben maximum 5 személy tartózkodhat.
Mit a teendő ha módosítani vagy törölni szeretném az időpontomat?


Amennyiben törölni szeretnéd időpontodat, ezt a visszaigazoló e-mailben található linken teheted meg. Ha már online kifizetett időpontot szeretnél törölni, vagy időpontot módosítani, úgy kérlek írj nekünk az [email protected] címre. Kérjük vedd figyelembe, hogy amennyiben lemondás nélkül távol maradsz, és így a lefoglalt időpontban a kijelölt tesztállomáson nem jelensz meg mintavételezésre, a DriveCell-Systems Zrt. - az előre kifizetett szolgáltatási díj visszatérítésével egyidejűleg - távolmaradási díjat számít fel (bruttó 2000 HUF-ot, mely a lemondott időpontot követő 15 napban kerül e-mail kézbesítésre). Kérjük tájékozódj bővebben a lemondás, távol maradás feltételeiről az Általános Szerződési Feltételekben.
Milyen mintavételi eljárást alkalmaz a Tesztállomás.hu?


A levett mintákat a Tesztállomás.hu megbízásából egy mikrobiológiai laboratóriumban vizsgálják, validált ún. PCR technológiával. Jelenlegi tudásunk szerint ez a koronavírus fertőzöttséget legpontosabban azonosító mintavételi eljárás, amelyet a WHO is első helyen ajánl az elérhető vizsgálati módszerek közül.
Elfogadják-e a vizsgálati eredményt határátlépésnél?


A vizsgálati eredményeket orvosi lelet formájában kapod meg amely hivatalos pecsét és aláírás nélkül is, amelyet ismereteink szerint a külföldi határőrizeti szervek is elfogadnak. Eddig nincs tudomásunk olyan esetről, hogy a Tesztállomás.hu megbízásából kiállított orvosi lelet elfogadásával bármilyen gond merült volna fel. A fogadó ország szabályozásairól kérlek érdeklődj az adott ország hatóságainál.
Az áthajtásos mintavétel után gyorsteszttel vizsgálják a levett mintát?


Nem. A minták egy mikrobiológiai laboratóriumban vizsgálják, ún. PCR technológiával, ami jelenlegi tudásunk szerint a koronavírus fertőzöttséget legpontosabban azonosító mintavételi eljárás, amelyet a WHO is első helyen ajánl az elérhető vizsgálati módszerek közül.
Milyen feltételei vannak a mintavételnek?


Nagyon fontos, hogy a mintavételt legalább 4-12 órával megelőző időszakban tilos enni, inni, dohányozni, fogat mosni vagy más szájápolást végezni. Ugyanebben az időszakban ne használj szájspray-t vagy orcseppet sem.
Mit mutat ki a PCR teszt?


A PCR teszt jelenleg a legbiztosabb módja az aktuális fertőzöttség kimutatásának. Arra fogsz választ kapni, hogy a teszt időpontjában koronavírusos vagy-e. Arról, hogy átestél-e már a betegségen, nem ad választ. Ha utazni szeretnél, és hivatalos teszteredményre van szükséged, vagy karantén alól szeretnél felszabadulni, ez az egyetlen teszttípus, amit elfogadnak a magyar hatóságok.
Hivatalos eredményt kapok majd? Hol értékelik ki a teszteket?


Igen. Egy akkreditált laboratórium, a Neumann Labs végzi el a minták kiértékelését, akiket megtalálsz a hivatalos NNK listán is. Az eredményekről a labornak jelentési kötelezettsége van az NNK felé, ezért bekerülnek az országos statisztikába is. Ez a teszt alkalmas utazáshoz, hazatérve pedig, hogy karantén alóli felmentést igényelhess. A lelet a Neumann Labs oldaláról az eredmény elkészülte után letölthető magyar és angol nyelven is.
Kik fognak mintát venni?


Szakképzett klinikai dolgozóink, akik az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) által előírt teljes védőfelszerelésben (védőköpeny, maszk, védősapka, védőszemüveg) végzik a mintavételeket a Tesztállomásokon.
Hétvégén is kiküldik az eredményeket?


Az eredmények vállalt határidőben történő kiküldését nem befolyásolják a hétvégi napok.
Elfelejtettem, hogy nem szabad enni 4 órával a teszt előtt. Most mi legyen?


Az étkezés 4 órával a teszt előtt nem rontja el 100%-osan a teszteredményt, de a sikeres eredmény esélyeit csökkenti, és van esély arra, hogy vissza kell jönni egy ismétlő tesztre.
Az autóban tartózkodhat-e olyan személy, akit nem tesztelnek (pl: felügyeletre szoruló kisgyerek, vagy gyermeket kísérő felnőtt)?


Igen, tartózkodhat olyan személy a kocsiban, akit nem tesztelnek. Nem kötelező minden, az autóban tartózkodó személyt teszteltetni.
Gyermekek tesztelésére van lehetőség?


Igen. A Tesztállomáson dolgozó klinikai személyzetünk gyermeknek is le tudják venni a mintát. Ebben az esetben a szülő tölti ki az adatvédelmi nyilatkozatot.
Mi a tesztelés menete, mire számítsak?


1. Odagurulsz hozzánk kocsival a kiválasztott helyszínre a kiválasztott időpontban. 2. Munkatársunk jelezni fogja, mikor tekerd le az ablakot! 3. Odaadod a regisztrációkor kitöltött űrlapot munkatársunknak és egyeztetjük a személyes adataidat. 4. Ezután történik az érintésmentes, bankkártyás fizetés. Egy csepp kézfertőtlenítő utána! 5. Munkatársunk mintát fog venni az orr és torok garatnyálkahártyádról egy pálcika segítségével - itt lehet számítani egy kis kellemetlen érzésre. De rövid ideig tart, és kész is vagy! 6. Az eredményt általában másnap estig, de legkésőbb 72 órán belül küldjük az általad megadott email címre. Ha nem kapod meg az eredményt, nyugodtan írj az ügyfélszolgálatunkra! » [email protected]
Áfás számlát szeretnék kérni, hogy jelezzem?


A regisztrációnál írd be a számlázási adatokhoz a kívánt cégnevet, illetve az állomáson jelezd úgy, hogy felírod a cégadatokat a kinyomtatott nyilatkozatra (cégnév, adószám, székhely). A számlák kiállítása és e- mailben történő megküldése az adminisztrációs leterheltség miatt 3-4 napot is igénybe vehet. Amennyiben a helyszínen pénztárgépi bizonylat kerül kiállításra, abban az esetben utólag már nem fogunk tudni Áfás számlát kiállítani, ezért a helyszínen mikor kollégáink megkérdik. hogy kértek-e Áfás számlát, mindig legyetek biztosak a válaszban!
Mi történik, ha pozitív a tesztem?


Jelentési kötelezettségünk van az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) felé az általunk végzett tesztek pozitív eredményéről, így minden pozitív eset automatikusan továbbítódik nekik. A további teendőket ők fogják elküldeni. Addig is, értesítsd a háziorvosodat és beszéljetek a lehetséges tennivalókról. Kérjük, hogy a következő negatív tesztig ne hagyd el a lakhelyedet.
Mi a karantén menete, mikor hagyhatom el a karantént?


A hatósági karanténnal kapcsolatos kérdésekben az illetékes hatóság, azaz a lakóhely szerinti kormányhivatal járványügyi osztálya tud majd felvilágosítást nyújtani a pozitív teszteredmény után. Addig is kérjük, hogy a következő negatív tesztig ne hagyd el a lakhelyedet.
Nem tudom kinyomtatni a nyilatkozatot, mitévő legyek?


A helyszínen van a kollégáinknál nyomtatott nyilatkozat, de jelentősen gyorsítja a tesztelés folyamatát, hogyha magatokkal hozzátok a kinyomtatott nyilatkozatot.
Egyéb kérdésem van, hol tudom ezt jelezni?


Ügyfélszolgálatunk minden nap várja a kérdéseket emailben hosszabbított rendelkezésre állással. Ha bármivel kapcsolatban bizonytalan vagy, írj nekünk!
A vizsgálatot el tudom számolni az Egészségpénztáramnál?


Jelenleg nem állunk külön szerződésben egészségpénztárakkal, azonban a kiállítandó számlára szükség esetén fel tudjuk vezetni az egészségpénztári azonosítót és a vizsgálat tárgyát (PCR vizsgálat). Azonban ezt megelőzően mindenképpen egyeztess ez ügyben Egészségpénztároddal, hogy az ily módon kiállított számlát befogadják-e és jóváírják-e.
Nem tudok továbblépni a regisztrációs felületen, mi a teendő?


Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy próbáld meg a regisztrációt egy másik eszközzel és/vagy internetes böngészőn keresztül is. Ha ennek ellenére sem működik, használj egy másik e-mail címet. Kövesd a regisztráció alábbi lépéseit, melyek segítségével könnyedén végig tudsz menni a regisztrációs folyamaton: 1. A www.tesztallomas.hu oldalon kattints a jobb felső sarokban lévő Regisztráció gombra. 2. Első lépésként ki tudod választani a Helyszínt, valamint meg kell adnod a Személyek számát és annak az autónak a rendszámát, amellyel autós tesztállomásunkra érkezni fogsz. 3. A Tovább gombra kattintva a következő lépés a Személyes adatok megadása. Fontos, hogy itt minden adatot tölts ki, mert amíg ez nem történik meg, addig nem tudsz továbblépni. A személyes adatokon felül itt lehet kiválasztani a Vizsgálat típusát is. 4. A Tovább gombra kattintva a következő lépés egy Covid kockázat felmérő kérdőív kitöltése. Fontos, hogy mind a 10 kérdésre jelölj be egy Igen vagy Nem választ. 5. A Tovább gombra kattintva egy, a Regisztráció és a Résztvevők adatait összesítő oldal jelenik meg ellenőrzésre. 6. A Tovább gombra kattintva tudod kiválasztani a Neked megfelelő napot. Csak a zölddel színezett napokon vannak szabad, foglalható időpontjaink. A napra kattintva megjelennek a még foglalható szabad időpontjaink. Kattints a Neked megfelelő időpontra (óra és perc). A kiválasztást követően a kiválasztott időpont háttere zöldről kékre változik. Az időpont kiválasztását követően ki kell pipálnod a 'Nem vagyok robot' ellenőrző négyzetet. Ezt követően válik aktívvá a 'Beküldés' gomb, mellyel véglegesítheted a foglalásodat. 7. A sikeres regisztrációról a megadott e-mail címre egy visszaigazoló e-mailt küldünk ki a foglalás részleteivel és néhány további fontos tudnivalóval, információval.
Online bankkártyás fizetésnél mikre fell figyelnem?


1.A termékek változtatására online utaláskor nincs lehetőség (pl.: PCR tesztre regisztrálsz, de inkább antigén tesztet szeretnél)
2. Törlést ebben az esetben az [email protected] címen tudsz kérni
3. Ha lehet, arra az időpontra érkezz, amikorra foglaltál. Ha csak másik napon tudsz jönni, kérjük, írj az [email protected] email címre
4. Nagyon hálásak vagyunk, hogyha előkészítitek a Simple Pay visszaigazolást (ha van ilyened), mivel előfordulhat a bank oldaláról technikai probléma.