Tesztállomás Helló Bébi csomag III. trimeszter

Mikor érdemes ezt a csomagot választani?

Vizsgálati csomagunkat azon várandós hölgyeknek ajánljuk, akik a harmadik harmadban (25. terhességi héttől) járnak.


A panel tartalmazza a Magyarországon terhesgondozás során javasolt vizsgálatokat, kimondottan a terhesség harmadik trimeszterére összeállítva.


Érdemes a csomagot a terhesség 24-28. hetében igénybe venni, tekintettel az ezen időszakban javasolt cukorterheléses vizsgálatra.


Az eredmények összehasonlíthatóságának érdekében ajánlott a három Helló Bébi-csomag vizsgálatait egyazon laboratóriumban elvégeztetni.

Mit tartalmaz a csomag?

29 paramétert vizsgálunk:

  • rutin laboratóriumi vizsgálatok (máj, csont, izmok, vese működése, ionok, fehérje-, vas-, zsíranyagcsere): GOT, GPT, GGT, ALP, bilirubinok, LDH, karbamid, kreatinin, húgysav, Na, K, Cl, Ca, P, Mg, összfehérje, albumin, vas, transzferrin, ferritin, koleszterinek, triglicerid)

  • gyulladás jelzése: CRP, vérkép

  • cukorterheléses vizsgálat: 0 és 120 perces vércukor (terhességi diabétesz vizsgálata)

  • vércsoport, ellenanyagszűrés

  • általános vizeletvizsgálat

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

A vérvételt megelőzően 10-12 órával étkezzen utoljára, viszont a mintavétel reggelén javasolt bőségesen folyadékot fogyasztani (szénsavmentes víz).


A terheléses vizsgálat ideje alatt nyugalomban kell lenni, étkezni, inni nem lehet (szükség esetén pár korty víz fogyasztása megengedett). A vizsgálathoz glükózport biztosítunk; érdemes otthonról hozni citromot/citromlevet, mely a vizsgálat eredményét nem befolyásolja, de a cukoroldat ízét kissé kellemesebbé teszi.

A vizeletvizsgálathoz szükséges mintatartó edényt a vérvételi helyszínen igényelheti, de előzetesen gyógyszertárban is beszerezhető.

Leletkiadási idő:

2 munkanap.

A lelet kézhezvétele után:

Javasolt felkeresnie kezelőorvosát, terhesgondozást végző nőgyógyászát, aki személyre szabottan tudja értékelni a mért eredményeket.

Csomag ár

19 900 Ft

(Az ár magában foglalja a mintavételi- és adminisztrációs díjat is.)