Az első autós koronavírus tesztelés, amely komplex, és kényelmes megoldást kínál a lakosság számára az online regisztrációtól a teszt eredményének kiértesítéséig.

Az áthajtásos koronavírus tesztelés az első olyan világszínvonalú megoldás, amely biztosítja a feltételezett koronavírusos személyek gyors felderítését, illetve a teszt által igazolt betegek azonnali karanténba helyezését.
Az autóban történő tesztelést már több európai, és ázsiai ország is alkalmazza, azonban ezek a megoldások jelenleg csak papír alapon kínálnak adatrögzítést a tesztet igénybe vevők, illetve a tesztet végző laborok számára. A tesztallomas.hu által létrehozott infrastruktúra minden - a teszteléshez fontos - adatot online rögzít, ilyen például a a regisztrációkor megadott személyes adatok, az autó rendszáma, illetve a szakemberek munkáját elősegítő koronavírus kérdőív kitöltése is. A papírmentes rögzítés a helyszínen sem szűnik meg, a személyzet alkalmazáson keresztül ellenőrzi a behajtásra jogosult személyek személyazonosságát, a mintavételezéskor pedig a mintavételezési zónában dolgozók számára kialakított app felületen történik a minta, és a páciens összepárosítása. Ez a komplex megoldás biztosítja, hogy a helyszínre látogatók minél kevesebb időt töltsenek el, ezzel növelve az egy nap alatt elvégezhető tesztek mennyiségét, és a tesztállomás vírus elleni védekezését. 
Az áthajtásos tesztállomás koncepcióját a Rollet, 2017-ben alapított magyar IoT startup vállalkozás alkotta meg, akik a hazai érintésmentes autós szolgáltatásaik során szerzett tapasztalataikat használták fel az autós koronavírus mintavétel kialakításához. A vállalkozás több tucat parkolóban tette elérhetővé az érintésmentes autós szolgáltatását, és forgalomirányítási rendszerét, hogy a helyszínre érkező vendégek a lehető legmagasabb kényelmi szolgáltatásban részesülhessenek, a behajtástól a kihajtásig. 2019-ben a Property Forum bécsi közönsége "Közép-Európa Legígéretesebb Startupjának" választotta a Rolletet, 2020-ban pedig a nemzetközileg is elismert TNW technológiai magazin a legjobb 5 magyar startupjai közé sorolta a vállalkozást.
A DriveCell Systems Zrt. 2014-es alapítása óta foglalkozik közlekedésinformatikai rendszerfejlesztéssel és projektmenedzsmenttel. A vállalkozás küldetése, hogy a közlekedési szektor szereplőinek teljes értékláncára evolúciós hatást gyakoroljon. A pandémia okozta helyzet új kihívások elé állította társadalmunkat. Az autós közlekedés megfelelő szociális távolságot nyújt. A DriveCell Systems Zrt. rendszerei a jövőben új funkcionalitással szolgálják ki a közlekedés (legyen az egyéni vagy közösségi) résztvevőit.

Vigyázzunk egymásra!

Kövesse fokozott figyelemmel a helyszíni utasításokat, maradjon mindvégig autójában, és csak a személyzet utasítására húzza le autója ablakát!
Ügyfélszolgálatunk hosszabbított munkarendben várja kérdéseit: [email protected]
Egészségügyi partnerünk a Rókatündér Kft. 
  • Tesztállomás Facebook
  • Instagram
174857_másolat.png